lördag 16 februari 2013

Kycklinggryta

När dottern i huset för ett antal år sedan gick i lågstadiet hade de som projekt att skriva om ett land i Afrika. Ghana var landet som dottern skulle fördjupa sig i. Eftersom vi ju älskar recept så tyckte hon att ett recept är ju inte helt fel att sätta med i fakta om Ghana. Efter en del surfande runt på internet så hittade vi det här. Vet inte om det är så typiskt för Ghana men god är den - å stark så gillar man inte stark mat så minska på chilin - det brukar vi göra! Ett par tre chilipaprikor åker ner i vår gryta och det är starkt nog för oss. I receptet står det också 1 kyckling men vi brukar använda oss av färdiga lårbitar (modell mindre) eller då kycklingbröst (de bitarna med ben i, inga filéer).


Ghanas kyckling gryta

1 Kyckling
5 Röda chilipaprikor
2 auberginer
4 stora tomater
1 hel vitlök
1 buljongtärning
3 gula lökar
salt
0,5 burk tomatpuré
ca 1 liter vatten

1.Hacka alla grönsaker i mindre bitar.
2.Dela kycklingen.
3.Lägg alla ingredienser i en stor gryta och låt puttra i 30-40 minuter 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar