söndag 3 februari 2013

Smaskiga macarons

En ny version av macarons som dottern i huset bakat alldeles själv - mycket lättare att göra än den som vi tidigare testat. Smaken är precis lika läcker som i det tidigare receptet. Det här receptet hittade dottern i huset i tidningen Glitter. Ett mycket bra recept på macarons, som i alla fall hos oss lyckades riktigt bra.




4 äggvitor
1/2 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker
Karamellfärg

Sätt ugnen på 150C. Vispa äggvitorna med en elvisp i en bunke. Börja på låg hastighet och öka efter hand. Tillsätt strösocker, lite i taget, och vispa till en toppig maräng. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker. Doppa i lite karamellfärg om du vill. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter innan du sätter in dem i ugnen för att förhindra dem att spricka. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 12 minuter. De ska vara lite mjuka i mitten. Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.

Fyllning:
100 g mjukt smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Några droppar valfri hushållsfärg

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa ner äggulan. Färga med karamellfärg och smaksätt med t.ex. rivet skal av lime eller 2 msk av valfri sylt. Spritsa ut krämen på hälften av kakorna. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar