söndag 11 januari 2015

Chokladkola

Det här receptet hittade jag på www.norrmejerier.se. Tyckte det lät intressant med flingsaltet som skulle strös över den färdiga kolan. 

50 g smör
3 dl Vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 g mörk choklad
½ msk flingsalt

Blanda alla ingredienser förutom chokladen och flingsaltet i en tjockbottnad gryta. Koka under omrörning ca 20 minuter tills smeten når 124° eller gör kulprovet.

Lite större kastrull borde jag ha valt, nu fick jag stå och passa hela tiden att det inte skulle koka över...
Låt svalna något. Hacka chokladen och låt den smälta ned i smeten, rör om försiktigt. Häll upp i en form (ca 12x12 cm) klädd med bakplåtspapper. Strö över saltet. Låt svalna och skär i bitar med en kniv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar