söndag 11 januari 2015

Fudge med chokladskumbanan.

Denna jul kom och gick väldigt snabbt måste jag säga. Inga pepparkakor bakade vi detta år och inga andra småbröd heller. Däremot fixade vi till tre olika sorters godis. 

Det här med skumbananer tyckte jag verkade intressant, har hittat receptet på internet. Och visst fanns smaken av skumbananer där, men dessa skall med fördel serveras kalla - då tyckte jag dom smakade bäst!

En fin jämn massa som när den stelnat skärs i mindre bitar.
 4 dl strösocker
2 dl vispgrädde
100 g smör
125 g chokladskumbananer
200 g mörk choklad

Blanda strösocker, vispgrädde, smör och skumbananer i tjockbottnad kastrull.
Koka under omrörning på svag värme tills skumbananerna smält, ca 10-15 min.

Med skumbananer i kastrullen såg röran ut så här.

Drag kastrullen åt sidan och låt blandningen svalna något.
Dela den mörka chokladen i mindre bitar.
Rör ner chokladen i blandningen så att den smälter.

Häll fudgesmeten i en bakpappersklädd form, ca 20X20 cm
Låt stelna i kylen och skär sedan upp i 30 bitar          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar