söndag 11 januari 2015

Enkla grahamsbullar

Bröd bakar vi som bekant ofta i detta hus.



1 påse torrjäst à 11 g
50 g smör
5 dl mjölk
2 tsk salt
1 msk socker
3 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
8-9 dl vetemjöl

Värm mjölken till 42C. Tillsätt smör, salt och socker och grahamsmjölet blandat med torrjästen. Rör i vetekli. Häll i ca hälften av vetemjölet och börja knåda till en deg, häll på resten av vetemjölet i små omgångar och fortsätt knåda i ca 10-15 minuter eller tills degen känns bra och släpper bunkens kanter. Låt jäsa ca 40 minuter på varm plats.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den. Dela den i 4 delar och därefter varje del i 5 bitar. Forma bitarna till bollar och lägg med på plåtar med bakplåtspapper. Pudra liten mjöl över dem och låt bröden jäsa under bakduk ca 30 minuter.

Grädda bröden mitt i ugnen i ca 7-9 minuter. Låt dem svalna. Mumsa i dig med kvällsté eller morgonkaffe! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar