torsdag 10 september 2015

Ålandspannkaka

Det kom ett kort med posten:


Från våra vänner på Åland. :) Dags att äntligen göra Ålandspannakaka med andra ord. Älskar smaken av kardemumma som denna pannkaka har. Själv äter jag den helst utan någonting, på Åland serveras den ofta med sviskonkräm och vispgrädde eller jordgubbssylt och grädde. Gott det med men ändå så föredrar jag den utan "tillbehör".

6 ägg
1 kopp socker
2 koppar vetemjöl
2 stora koppar risgrynsgröt
2 tsk kardemumma
1 1/2 liter mjölk
1 1/2 tsk salt

Ägg, socker, salt och kardemumma blandas ihop och vispas lite. Därefter tillsättes 2 koppar mjöl och när det är inrört blanda i risgrynsgröten. Tillsätt sedan mjölken. Smeten slås i långpanna och gräddas i 220C ca 25 minuter. Pannkakan ska bli gyllenbrun och stadig.

På kortet stod det också att detta recept är enligt Jan Karlsgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar