torsdag 10 september 2015

Kyckling-wok

Hittade ett intressant recept på kycklingwok på  internet och tänkte det skall jag göra... Men när jag började kolla vad jag hade hemma så fick jag utelämna både det ena och det andra...


400 g naturell kyckling
rapsolja
1 näve med broccoli
1 gul paprika
1 gul lök
1 bit squash
några buketter blomkål
ett par stjälkar selleri
1 röd paprika
lite riven ingefära
2 dl vatten
salta jordnötter

Woksås:
1 msk rödvinsvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
7 tsk kinesisk soya
1- 2 tsk med sambal oelek

Servera med  nudlar

Gör så här :
Rör ihop alla ingredienser till woksåsen.

Gör nudlar enligt anvisning på förpackning. Gör dem al dente.

Hacka grönsakerna & löken.


Skär kycklingen i tunna skivor och fräs den tills den får färg i teflonpanna med höga kanter. Vänd ner grönsakerna och fräs så att de får lite färg, men de ska inte bli mjuka.  Vänd över 2 dl vatten och låt sjuda upp. Tillsätt så mycket av woksåsen som du tycker  att det behövs – smaka av allt eftersom.

Låt sjuda ihop med en näve jordnötter och servera med nudlar och klyftad lime

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar