torsdag 10 september 2015

Hembakta polarkakor

Ett recept från Lindas bakskola. Bakade dessa med vatten och inte med mjölk som Linda gjort. Slutresultatet blev riktigt bra. Goda bröd! 10 minuter i ugnen var definitivt 1 minut för länge... ;)

50 g jäst
5 dl vatten, 37C
75 g smör, rumsvarmt
3/4 dl ljus sirap
1 1/2 tsk salt
6 dl rågsikt
4 - 6 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, sirap, salt, rågsikt och vetemjöl lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min.

Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, ca 1 cm tjock. Kavla sista varvet med en kruskavel eller nagga tätt med en gaffel.

Stansa ut rundlar, ca 13–14 cm i diameter.

Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

Grädda bröden mitt i ugnen i 6–9 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar