torsdag 10 september 2015

Bananmuffins

Några bananer låg i skålen och var mera bruna än gula i skalet... Dags att baka muffins med andra ord! Här är ett mycket enkelt recept och riktigt goda blev dom. Sikta lite florsocker över de färdiga muffinsen så ser de ännu finare ut. Hos oss var faktiskt florsockret slut denna dag... :(


2 ägg
150 g socker
1 tsk vaniljsocker
200 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
125 margarin
3 mogna bananer (2 mosas i smet, 1 att skiva till toppen)

Vispa ägg och socker och vaniljsocker till en fluffig massa. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör försiktigt ner dem i ägg-socker-blandningen. Tillsätt det smälta smöret. Mosa 2 av bananerna och rör ner dem i smeten. 

Häll upp smeten i muffinsformar och garnera med skivad banan. 

Grädda i 200C ca 12 - 15 minuter, eller tills muffinsen fått fin färg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar