söndag 2 februari 2014

Apelsin-paj/kaka

Undrar vad man skall kalla det här egentligen? Receptet är en exakt kopia av hur vi brukar göra key lime pie men här har vi använt oss av apelsin och inte av lime. Den här versionen var inte lika fräsch i smaken som den bakad med lime. Undrar hur den blir att baka med citron? Eller grape? Måste kanske testas någon gång i framtiden....


10 digestivekex
2 msk socker
75 g smält smör

Fyllning:
1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g
4 äggulor
1 dl pressad limesaft
rivet skal av 1 lime

Servering:
Vispad grädde

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen till fina smulor. Blanda med socker och smält smör. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten.

Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt kallna.

Vispa samman kondenserad mjölk och äggulor. Tillsätt limesaft och rivet limeskal och häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i 15 minuter.

Låt pajen kallna i formen. Ställ i kylen ett par timmar, gärna till nästa dag. Servera med grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar