söndag 2 februari 2014

Griskotletter

Här en annan maträtt som vi inte brukar göra så ofta - kan bero på att det att vi alla gillar kotletter som är så möra att köttet bara "faller" sönder... Hur som helst en söndag när vi var hemma så tog dottern i huset matlagninen på sin nacke, igen en gång. :)


Griskotletter stod det på menyn. Först började hon med att bryna kotletterna i stekpanna, flyttade över dom till en gryta/kastrull. Stekte en gul lök och brynde lite vetemjöl. Hällde över allt i grytan och sköljde av pannan med vatten som hon naturligtvis tog tillvara och hällde över kotletterna. Skalade många morötter, delade dem i mindre bitar och lät dem koka med med kotletterna. Ett lagerblad och några kryddpeppar hittade också ner i grytan samt lite salt.

Detta fick koka länge - ett par tre timmar puttrade det på svag värme på spisen. Till detta serverade vi potatismos. Supergott!!! Tidskrävande men inte särdeles svårt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar