söndag 2 februari 2014

Vetebröd

Lång helg och brödet slut! Bara att kavla upp ärmarna och knåda ihop en deg. Ser mera ut som bullar kanske - brukar vanligtvis inte pensla bröd med ägg men nu hade jag ägg kvar efter att jag bakat pizza-snurrorna....


5 dl vatten
50 g färsk jäst
1 msk socker
2 tsk salt
11 dl vetemjöl
1/2 dl olivolja

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll det över jästen. Lös upp jästen och tillsätt socker, salt, vetemjöl. Knåda en stund och häll därefter i olivoljan. Fortsätt knåda tills degen känns mjuk och fin. Låt jäsa 30 minuter.

Baka ut degen till bröd - här har vi gjort runda bröd. Pensla med ägg om så önskas (vatten går också alldeles utmärkt!) och strö över lite sesamfrö. Grädda i 225C ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar