söndag 2 februari 2014

Apelsinkex

Hade besök av en liten tös på 5 år och då skulle det bakas. Först var det chokladkaka vi skulle göra men när Mumin-kakburken var tom på kex så var det ju klart att kex måste vi baka så att Stinky har någonting att mumsa på... ;)


Det här receptet var lätt att göra - jag mätte upp ingredienserna och Mathilda knådade ihop till en deg. Receptet hittade vi på Marthornas hemsida.
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl olja
  • 1 1/2 dl socker
  • Skal från en apelsin
  • 2 tsk malen ingefära, kanel eller kakaopulver
 
Ställ ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, ingefära, kanel och kakao i en stor skål. Tvätta apelsinerna i varmt vatten och riv skalet försiktigt med ett rivjärn(finaste hålena). Gör en grop i mitten av mjölet och tillsätt olja, socker och apelsinskal. Knåda ihop och gör små bollar av degen och platta till dem lite med en gaffel. Lägg på en bakplåtsbeklädd plåt. Grädda i ca 20 minuter.
     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar