söndag 2 februari 2014

Pannacotta med daimcrunch

Roy Fares - behöver vi säga mera? Tror inte det. Han ÄR en mästare i desserter och söta bakverk. Och hans bok Sweet är bara så fantastiskt fin! Hur som helst - här är ett recept signerat Roy Fares. Och känner ni inte till honom där ute i cybervärlden och så testa det här och ni vet vad jag talar om! Egentligen skulle det här ännu garneras med en klick vispad grädde men den uteslöt vi - kändes som om det är kalorier alldeles tillräckligt ändå här... ;) 6 portioner ger det här receptet.


Pannacotta:
1 1/2 gelatinblad
250 g mjölkchoklad
500 g vispgrädde
50 g strösocker

Garnering:
1 dubbeldajm
200 g vispgrädde
kakao

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och socker och häll det i bunken. Tillsätt gelatinbladen och mixa med stavmixer till en slät pannacotta. Häll upp blandingen i serveringsglas och låt stå i kylen i minst 3 timmar.

Krossa daimen grovt och mjukvispa grädden. Toppa pannacottan med detta och avsluta med att pudra lite kakao över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar