söndag 2 februari 2014

Nattjästa bröd

Som jag många gånger tidigare poängterat så älskar jag bara nattjästa bröd/bullar. Här har jag igen knådat degen på kvällen och bakat ut på morgonen. Så gott med färskt bröd till frukost!

Så här brukar min deg se ut på morgonen - jäser riktigt bra i kylen!
50 g färsk jäst
5 dl vatten
2 dl grahamsmjöl
3 msk olja
2 msk sirap
10 dl vetemjöl special
1 msk salt

Lös upp jästen i vattnet - jag brukar lösa upp jästen i kallt vatten! Tillsätt de övriga ingredienserna och knåda till en fin deg. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen över natten.

På morgonen tar du fram degen från kylen, värmer upp ugnen, bakar ut din deg och gräddar i 225C ca 12 minuter. Klappat och klart - nygräddade bröd till frukost!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar