lördag 26 maj 2018

Bröd med hampafrökross

Hampafrökross hade jag aldrig hört talas om innan jag besökte Slow Food i Fiskars senaste höst. Köpte med mig hem en påse och sedan bakade jag bröd. Använde mig av ett enkelt basrecept och tillsatte bara hampafrökrosset.



5 dl vatten
50 g färsk jäst
2 dl hampafrökross
2 tsk salt
1 msk sirap
2 msk olja
Vetemjöl

Värm vattnet fingervarmt. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt hampafrökross, salt, sirap och olja. Knåda in mjöl tills du får en deg som lossnar från kanterna på bunken. Låt jäsa 1/2 timme. 

Forma degen till runda frallor, låt jäsa medan ugnen värms till 225C. Grädda ca 15 min eller tills bröden fått fin färg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar