lördag 26 maj 2018

Kaka med gulbetor

Det här receptet hade jag möjlighet att baka med vår goda vän från Spanien. Strax före jul i fjol... så receptet har länge väntat på att få komma fram i bloggen. Men bättre sent än aldrig. :) Det ursprungliga receptet hittar man på Dansukkers hemsida. Där har man en frosting med mascarpone-ost, men eftersom vi inte hade ost hemma just då så fixade vi en helt vanlig florsocker+citronsaft-glasyr. En intressant annorlunda kaka.
 

Du behöver:
3 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl farinsocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
4 dl rivna gulbetor
1 1/2 dl rypsolja


Börja med att riva gulbetorna.

Vispa äggen lätt i en skål. Tillsätt socker, vetemjöl, bakpulver, kryddor, de rivna gulbetorna och oljan. Blanda alltsammans med en trägaffel.

Häll smeten i en smörjad och ströbröad form. Grädda i 175C ca 50 minuter. Låt svalna en stund, innan man strör över flosocker+citronsaft-glasyren.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar