fredag 25 maj 2018

Kyckling och ris i ugn

Det har säkert inte undgått någon att i det här huset tillreder vi ofta kyckling, så också idag. :) Här har jag kombinerat ett par olika recept till ett.


7 små kycklingklubbor
2 - 3 dl ris
2 scharlotten-lökar
1 röd paprika
1 klyfta vitlök
1 burk körsbärstomater
2 dessertskedar tomatpure
2 dl djupfrysta ärter
8 dl vatten
2 tärningar kycklingbuljong
1 dessertsked oregano
1 dessertsked paprikapulver
1 tsk svartpeppar
smör att steka i

Skölj riset och låt ligga i en skål med ljummet vatten i minst 30 minuter. Sila sedan av. Hacka lök, vitlök och paprika. Krydda kycklingklubborna med salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingen runt om tills den får färg. Behöver inte vara genomstekt eftersom den ännu skall in i ugnen.  Lägg kycklingen åt sidan.


I samma panna fräser man sedan lök, vitlök och paprika tills de får lite färg. Vänd i det avrunna riset tillsammans med alla kryddor och körsbärstomat samt ärter. Smula ner hönsbuljongtärningarna och rör ner tomatpurén. Blanda sedan i kycklingklubborna.  Häll vattnet över riset. Vattnet ska täcka riset med ca 1 cm.


Värm ugnen till 200°. Täck riset med ett lock och baka sedan mitt i ugnen i ca 50 minuter eller tills vätskan har absorberat. I slutskedet kan man om man ännu har mycket vätska i formen ta bort locket så avdunstar vätskan snabbare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar