måndag 21 januari 2013

Banankaka

I somras var jag på loppis och fyndade en stor låda med receptkort - se inlägg under "Loppis". I lådan låg dessutom en massa utklipp och handskrivna recept. En riktig skatt med andra ord! Ett recept föll mig dock genast i ögonen och det har jag redan bakat ett par gånger. Dels var det här kortet mycket väl använt och så såg kakan smarrig ut också. Här delar jag receptet med er alla som tittar in här nu och då.



125 g smör
2,5-3 dl socker
2 ägg
1 dl gräddfil
4 bananer
4,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Till garnering: Florsocker

Sätt ugnen på 175C.


Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
Mosa 2 bananer och skiva 2 bananer i tunna skivor.

Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i sänder under kraftig omrörning.
Rör därefter ner gräddfilen, de mosade bananerna och mjölblandningen.

Häll smeten i en smord rund form. Lägg de skivade bananerna på ytan av kakan ungefär som en stjärna.

Grädda i ca 40 minuter, kolla med en sticka när kakan känns färdig. Låt svalna innan du stjälper upp den. När kakan har kallnat, garnera med florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar