lördag 5 januari 2013

Fyllda crêpes

Mumsfilibabba säger jag bara. Dottern i huset fixade dessa en dag efter skolan tidigare i höstas.



Crepes:
5 dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl

Maletköttfyllning:
200 g maletkött
1 lök
1 klyfta vitlök
1 dl krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 nypor basilika
2 krm timjan
2 tsk oregano

Gratinering: Riven ost

Vispa ihop mjölk, ägg, salt och mjöl. Låt smeten svälla en halv timme.

Skala och finhacka löken och vitlöken. Bryn köttet i eget fett i en het stekpanna. Tillsätt löken och vitlöken. Rör om. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och kryddor.

Stek stora gyllenbruna plättar i en stekpanna. Smeten räcker till ca 10-12 plättar beroende på hur tjocka man gör dem.

Lägg ett par matskedar fyllning på varje plätt och rulla ihop.

Lägg de ihoprullade plättarna i en ugnsform. Strö över riven ost och gratinera i 225 grader tills osten har smält.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar