torsdag 26 juli 2012

Broiler-ris-sallad



Det här receptet har jag fått av en kollega. En mycket god sallad med smak av curry.

3 bitar broilerlår eller broilerbröst
ca 2,5 dl kokt ris
en liten purjo
1 brk ärter eller en påse djupfrysta ärter
1 stor burk skivad ananas
1 paprika
Isbergssallad

2 dl grädde, lite vispad + 0,5 dl majonnäs

curry, vitpeppar, salt

Dela broilern i mindre bitar, strö över curry - rätt så mycket, låt stå några timmar eller helst över natten.

Hacka purjon, dela ananasskivorna i mindre bitar, hacka paprikan och strimla isbergssalladen. Blanda allting tillsammans med den curry-kryddade broilern. (Glöm inte ärterna!)

Vispa grädden och lätt och blanda i majonnäsen. Blanda alltsammans med salladen. Krydda med mera curry, vitpeppar och salt enligt behag.

Den här gången bytte jag ut purjolöken mot färsk lök - jag använde både löken och blasten. Dessutom hade jag gul paprika och inte röd - gjorde kanske att salladen inte ser så färggrann ut, men god är den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar