torsdag 26 juli 2012

Tortilla

Senaste vecka hade jag en liten hjälpreda i köket. Mathilda, 4 år, var här och vi bakade och hade kul! Till lunch gjorde vi fyllda tortilla. Vi hade köpta tortillabröd men för första gången så provade jag också på att göra egna, eller jag gjorde degen och Mathilda, dottern i huset och hennes kompis kavlade ut den. Ibland blev den inte helt rund - såg mera ut som Musse Pigg, men vad gör det - för smaken var det inget fel på. Vi fyllde dem med en broilerfyllning. Tyvärr så fotade jag bara dom färdiggräddade tortillabröden och inte fyllningen... Sätter dock receptet på både bröden och fyllningen här. :)



Tortilla:
5,5 dl Durum-vetemjöl
0,5 tsk salt
0,5 dl olja
2 dl vatten

Blanda alla ingredienser till en mjuk och fin deg. Baka ut degen till en stång och dela stången i tio delar och rulla varje del till en bulle. Låt bullarna vila, täckta under plastfolie, medan du gör fyllningen.

Kavla ut bullarna till runda "plattor". Grädda dina tortilla i en stekpanna UTAN fett. Grädda dom på båda sidorna, så att dom får några små bruna fläckar. Fyll med fyllningen och rulla ihop. Avnjut genast tillsammans med t.ex. en sallad.

Broilerfyllning:
1 msk olja
2 lökar
400 g strimlat broilerkött
2 paprikor
ca 2 dl champinjoner
2 msk taco-krydda
150 g creme fraiche

Hacka löken och stek den tillsammans med den strimlade broilern i en stekpanna. Tillsätt de övriga ingredienserna. Creme fraichen kan man sätta i till sist eller så serverar man den på sidan om. Om man hellre använder sig av t.ex. grillad broiler så går det alldeles utmärkt eller så kan man använda strimlat nötkött. I vilket fall som helst så åt vi alla detta med god aptit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar