torsdag 19 juli 2012

Lyxig chokladkaka

Det här receptet ger en hel plåt av härligt god chokladkaka. Själv tyckte jag att den t.o.m. smakar bättre efter en dag i kylskåpet.

6 dl socker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
6 msk kakaopulver
3 dl varmt vatten
300 g smält smör
4 ägg

Blanda de torra ingredienserna, tillsätt turvis det varma vattnet och det smälta smöret. Rör till sist in äggen i smeten. Blanda om till en slät smet. Häll ut på en plåt försedd med bakplåtspapper.

Grädda i 200 grader ca 30-35 minuter. Låt kallna. Den måste vara kall för följande skede!

Smörkräm:
150 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
2 äggulor

Vispa det rumsvarma smöret med florsocker och vaniljsocker, tillsätt äggulorna och fortsätt vispa tills du har en fin slät smörkräm. Bred den över kakan och ställ plåten kallt i väntan på nästa skede...

Garnering:
200 g vit choklad
Tutti Frutti crush

När smörkrämen har stelnat kan du börja med garneringen. Smält chokladen, själv smälter jag alltid i skål över varmt vatten. När chokladen smält så bred ut den över smörkrämen. Viktigt att smörkrämen faktiskt har stelnat, annars blandar sig den varma chokladen med smörkrämen vilket inte är meningen. Strö över Tutti Frutti crush och där har du den - din lyxigt goda chokladkaka. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar