måndag 30 juli 2012

Key Lime Pie

Det här är någonting jag velat prova på länge - väldigt länge. Är väldigt nöjd med resultatet också. Och igen ett recept som är väldigt lätt att göra. Kan med fördel göras kvällen innan den skall ätas.

10 digestivekex
2 msk socker
75 g smält smör

Fyllning:
1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g
4 äggulor
1 dl pressad limesaft
rivet skal av 1 lime

Servering:
Vispad grädde

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen till fina smulor. Blanda med socker och smält smör. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten.

Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt kallna.

Vispa samman kondenserad mjölk och äggulor. Tillsätt limesaft och rivet limeskal och häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i 15 minuter.

Låt pajen kallna i formen. Ställ i kylen ett par timmar, gärna till nästa dag. Servera med grädde.

Gott-gotti-gott-gott :D :D :D


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar