torsdag 19 juli 2012

Paj med smak av metwurst

Idén till den här pajen kom när jag såg ett recept på skinkpaj. Vi hade ingen skinka hemma så det fick bli metwurst i stället. Degen tyckte jag om - kommer nog att använda mig av den igen i framtiden när det dags att göra en saltig paj.


125 g kvarg
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Blanda kvarg och smör. Tillsätt de torra ingredienserna. Blanda till en deg.

Fyllning:
150 g metwurst i strimlor
150 g riven emmenthal-ost
3 ägg
2 dl matgrädde
1 dl mjölk
1/4 tsk svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver
salt efter behag

Strö den strimlade metwursten och den rivna osten över pajbottnet. Vispa upp ägg med matgrädde och mjölk. Krydda. Häll blandningen över metwursten och osten. Grädda i 200 grader tills den fått fin färg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar