måndag 2 juli 2012

Chokladkaka

En härlig chokladkaka med smak av pepparmint. Inte illa alls måste medges. :)

2 dl socker
120 g Pätkis-choklad
2 dl varmt kaffe
1 msk snabbkaffepulver
150 g smör
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1/2 dl kakaopulver
1/2 tsk salt
1 dl Marianne-crush
3 ägg

Att garnera med: Vispgrädde och jordgubbar

Använd en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Själv brukar jag klä den med bakplåtspapper - men det går alldeles utmärkt att också smörja den med lite fett. :)

Blanda i en kastrull socker, Pätkis-choklad, smör, kaffe och snabbkaffepulver. Värm upp under omrörning tills chokladen har smält. Ta bort från spisen och låt svalna.

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda de mjöl, bakpulver, kakao och salt i en skål. Tillsätt Marianne-crushet och äggen. Rör ner den avsvalnade choklad-blandningen. Blanda väl.

Häll smeten i formen och grädda ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.

Kakan smakar bäst när den är riktigt kall - så låt den gärna stå i kylskåpet! Garnera med t.ex. vispgrädde och jordgubbar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar