söndag 12 april 2015

Créme Brûlée

Efterrätten var Créme Brûlée serverat med färska bär. Till det ett gott efterrätts-vin. Mumsfilibabba!


1 1/2 dl vispgrädde
1 dl röd mjölk
40 g socker
1/2 vaniljstång
4 äggulor
socker att bränna av på ytan

Lägg vispgrädde och mjölk i en tjockbottnad kastrull tillsammans med hälften av sockret och fröna från vaniljstången samt även vaniljstången. Värm upp försiktigt till kokpunkten.

I en annan skål vispar du äggulorna tillsammans med andra hälften av sockret. . När mjölk-blandningen nått kokpunkten rör du ner blandningen i äggulorna i en smal stråle. Vispa inte - utan rör bara försiktigt. Lägg en sil över en kanna och häll brûlée-massan genom silen (då fastnar i alla fall vaniljstången i silen). Efter det tar du kanna och häller massan i låga brûlée-formar. Grädda i 100C ca 45 minuter eller tills massan just och just har stelnat.


Låt den färdiga Créme Brûléen kallna i kylskåpet i ca en timme. Den håller sig i kylen ett par dagar.

När det är dags för servering strör du över lite socker och bränner av med en gasbrännare. Garnera med färsk frukt om så önskas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar