söndag 12 april 2015

Dessert with no name

Egentligen var det meningen att vi idag skulle ha bär med vispad grädde till efterrätt. Dottern i huset började med att vispa grädden och i samma veva sa jag till henne att det finns även en burk med smaksatt kvarg i kylen. Och det var startskottet till det här:


Så mycket mer än bara bär med vispad grädde. Me like. :)

I bottnet på den här skålen ligger det krossade rice crispies blandat med lite havregryn och smält smör som binder samman det hela samt lite socker.

Ovanpå det är det en kvarg-blandning bestående av vispad grädde, kvarg med smak av vit choklad och lime, socker efter behag och färska blåbär.

Sedan följde ett lager skivade jordgubbar och på det igen ett lager med kvarg-blandning och skivade jordgubbar.

Såsen som är satt på jordgubbarna är gjord av hallon. Först mosade hon hallon på en tallrik och så pressade hon massan genom en sil och så satt hon ca 3 tsk/form.

Till slut garnerade hon med mera färska blåbär.

Behöver jag säga att det här var helt underbart gott. Inte för sött utan just så där lagom.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar