söndag 12 april 2015

Mango-kokos-kyckling

Det här receptet hittade jag på den här bloggen. Fanns många andra fina recept där också. Som vanligt så ändrade vi lite i receptet så återger här hur vi gjorde. Kokosgrädde t.ex. fanns inte att finna i våran lilla stad... så vi använde kokosmjölk och lite vispgrädde.


2 paket kyckling bröstbitar utan ben
2 msk olivolja
3 milda chili: 1 röd, 1 grön och 1 gul
ca 8 cm färsk ingefära
3 klyftor vitlök
2 msk curry
1/2 tsk gurkmeja
2 lime, skalet och saften
1 burk kokosmjölk
1 - 1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk sojasås
1 tärning hönsbuljong
5 brk mangopure (Piltti á 125 g)
1 dl kokosflingor
1-2 tsk honung
1 kruka färsk koriander
3-4 hela vårlökar
Smör att steka kycklingen i

Ta fram kycklingen i rumstemperatur.

Finhacka chili, ingefära och vitlök. Tvätta limen fint, riv skalet och pressa ut saften.

Här syns bara 3 Piltti-burkar men vi använde nog 5 st. :)

Värm olja i en stekpanna och lägg i chili, ingefära och vitlök. Bryn en stund under omrörning. Tillsätt curry och gurkmeja och rör om en stund. Tillsätt det rivna skalet av limen samt limesaften.

Häll kokosmjölken och vispgrädden i panna, tillsätt hönsbuljong-tärningen och soja och rör om en stund. Töm burkarna med mangopuré i såsen och skvätta i lite honung. Låt såsen småputtra 10 - 15 minuter. Om såsen känns tjock kan man späda med lite vatten.

Dela kycklingfiléerna i 2 delar och salta och peppra dem. Värm en stekpanna och bryn filébitarna i smör. Tillsätt dem i såsen.

När kycklingen är genomstekt är rätten klar att serveras. Med ris till var det riktigt gott.

Blev en stor sats med sås så vi fryste in ungefär hälften. :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar