lördag 23 mars 2013

Avokadopasta

En kväll satt jag och surfade runt på internet efter ny inspiration... Då kom jag över det här receptet på flera ställen. Tyckte det lät intressant och värt att testas. Sagt och gjort - till butiken och köpa avocado och ostar... Resultatet blev supergott!!! Bilden kanske inte är den bästa men kan varmt rekommendera detta recept. Snabbt, enkelt och gott - mer kan man nog inte begära, eller??


1 klyfta vitklök
1/2 chili (ta bort kärnorna)
1 lime
2 mogna avocado
salt, svartpeppar
olivolja
en handfull basilika (eller persilja eller koriander)
30 g riven pecorino-ost
30 g riven parmesan-ost
400-500 g spagetti

Hacka vitlöken och chilin smått, lägg dem i en skål (du kan göra såsen färdigt i en serveringsskål om du vill). Halvera avocadon och ta bort kärnorna. Skär dem i små bitar och lägg i skålen. Mosa avocadon med en gaffel lite grann – det ska inte bli puré, men det ska inte heller vara fina kuber. Pressa saft från limen över avocadon. Hacka örterna och riv ostarna. Lägg allt i skålen. Lägg till olivoljan, salt och peppar. Rör om och smaka av. Röran ska vara ordentligt salt, annars blir det inte bra.
 
Koka spaghettin al dente i rikligt saltat vatten. Ta tillvara 1 dl av kokvattnet medan pastan kokar. Häll av pastavattnet och blanda spaghettin med såsen och kokvattnet till en härlig röra! Dekorera med riven parmesan och svartpeppar, servera genast.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar