fredag 8 mars 2013

Cakepops

Cakepops - en intressant grej... mycket goda!

Kaka:
100 g smör
60 g vetemjöl
45 g kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk

Till klubborna:
1 ask Philadelphia-ost med chokladsmak
150 g vit choklad till doppning och dekor
strössel

Kaka:
Smörj och bröa en form som rymmer minst 1,5 liter.
Smält smöret. Mät upp och blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp.
Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och mjölk. Vispa försiktigt ihop till en slät smet.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen på 175C i ca 35 minuter. Låt svalna ett par minuter och stjälp sedan upp kakan. .Låt svalna helt.

Klubbor:
Mixa kakan till smulor i en matberedare. Tillsätt choklad-osten och mixa ihop till en tjock smet.
Forma smeten till runda kulor och stick ner en pinne i varje som du fäster med lite smält choklad. Låt stelna till i kylen i ca 30 minuter.
Smält chokladen till doppningen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Doppa varje klubba i ett lager choklad. Låt rinna av lite och strö över strössel. Stick sedan ner klubbpinnen i en bit oasis eller frigolit. Låt stelna i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar