fredag 8 mars 2013

Världens enklaste bröd

Detta bröd lever verkligen upp till sitt namn. :) Kan varmt rekommenderas!


7 dl vetemjöl
1/4 tsk torrjäst
2 tsk salt
ca 3,5 dl vatten (bör vara 42 grader)

Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt vatten och blanda med handen så mycket att ingredienserna just och jämnt blandas, knåda inte. Degen skall vara rätt så lös så lägg inte till mera mjöl. Om degen känns torr späd på med mera vatten tills degen känns lös. 

Låt degen jäsa på ett dragfritt ställe i 12-18 timmar

Lägg en kastrull eller ett annat kärl med lock (och som tål ugn) i kall ugn och låt ugnen värmas till 225C. När ugnen är varm ta ut kastrullen och lägg degen i kastrullen. Grädda först med locket på ca 30 minuter och ytterligare 15-20 minuter utan lock. Brödet är färdigt när det har fått en fin gyllenbrun yta.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar