fredag 8 mars 2013

Formfranska

För första gången så testade jag på att baka ett slags rostbröd. Detta recept ger 2 bröd.

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk socker
2 tsk ljus sirap
1 dl olivolja
1 msk salt
2 dl durumvetemjöl
10 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, sirap, olivolja och salt. Rör runt så att jästen löser sig.

Tillsätt mjölet och arbeta så att det blir en deg.

Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek (ca 40 min).

Dela degen i två bitar och knåda lite. Lägg limporna i formarna.


Låt jäsa 30 minuter till under bakduk.


 Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter och låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar