fredag 8 mars 2013

Passionsmacarons

Mia Öhrns bok Macarons, cupcakes och cakepops är en favorit hos dottern i huset. här har hon bakat macarons med en fyllning som smakar passionsfrukt. Jättegoda!

Kakor:
170 g florsocker
110 g siktat mandelmjöl
90 g äggvita
2 msk strösocker
några droppar hushållsfärg

Passionskräm:
125 g vit choklad
50 g passionsfruktkött (2-3 frukter)
2 tsk honung
2 msk vispgrädde
ev några droppar hushållsfärg

Kakor:
Väg upp florsockret. Blanda med mandelmjölet och sikta.
Vispa äggvitan fluffig i en ren och torr bunke. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett fast skum.
Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan tillsammans med hushållsfärgen. Blanda tills du har en jämn smet.
Spritsa ut rundlar knappt stora som femkronor på två bakplåtspappersklädda plåtar. Låt kakorna vila på plåten minst 45 minuter. Då torkar ytan och kakorna blir finare.
Sätt ugnen på 125C. Grädda i omgångar på ugnens nedersta fals i ca 20 minuter. Kakornas överdel ska fortfarande vara ganska blek, men underdelen ska släppa från bakplåtspapperet om du provar att lyfta dem. Låt kakorna svalna.

Passonskräm:
Bryt chokladen i mindre bitar. Gröp ur fruktköttet ur passionsfrukterna och väg upp.
Värm försiktigt alla ingredienser till passionskrämen utom färgen i en liten kastrull på spisen. Rör då och då, och dra kastrullen från värmen när chokladen har smält och krämen ser jämn och fin ut. Tillsätt eventuellt några droppar hushållsfärg om du vill ha krämen mer färgstark. Låt den stelna i kylen i någon timme, krämen ska bli lagom tjock för att spritsa.
Spritsa passionskräm på botten av hälften av kakorna. Lägg ihop med resten av kakorna. Förvara kakorna i kylen i 4-5 dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar