fredag 8 mars 2013

Lakritskaka

En riktig kaloribomb är det här - men ack så god - nästan som en kladdkaka i konsistensen... Mumsfilibabba säger jag bara! ;) Recepet hittade jag här - ett danskt recept med andra ord - här följer en fri översättning.

225 g smör
450 g brun farin
3 ägg
3 msk lakritspulver
270 g vetemjöl
1½ tsk. bakpulver

Sätt ugnen på 180 grader, och klä en form (ca 25 x 35 cm) med bakplåtspapper.

Smält smör och brun farin i en kastrull på svag värme. Låt svalna.

Vispa äggen tillsammans med den avkylda smör-socker-blandningen. Tillsätt lakritspulver och fortsätt vispa. Sikta ner vetemjöl och bakpulver i blandningen, rör till en slät blandning.

Häll smeten i formen och grädda i ca 25 minuter

Låt kakan svalna och skärn den i ca 5 x 5 cm stora bitar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar