fredag 13 januari 2017

Bolani

För en hel evighet sedan - eller rättare sagt i fjol i september deltog både dottern och jag i en kvällskurs kallad "Smaker från Afghanistan". Mycket intressant kurs där vi lärde oss en hel del nya maträtter.  Här skall jag nu dela med mig några recept som vi använde oss av.

4 dl vetemjöl
ca 1 dl vatten så du får en spänstig deg
en skvätt olja
lite salt

4 st kokt potatis
4 vårlökar eller alternativt gräslök
1 gul lök
1 chili
2 tsk koriander, malen
Tomat
färskhackad koriander


Koka potatisen med skal. Skala den kokta potatisen. Mosa.

Blanda ihop degen och låt stå i 20 minuter.

Hacka lök och tomat grovt.

Stek löken ca 10 minuter.

Blanda potatisen med löken.

Dela degen i små bollar. Kavla tunt.

Täck halva den kavlade degen med fyllning. Vik andra halvan över fyllningen. Tryck ut luften och fäst vid kanterna.

Stek i panna på båda sidor tills degen är genomstekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar