fredag 13 januari 2017

Mantu

Det är receptet var en riktigt ordentlig utmaning. Dels att skala och finhacka så mycket lök men också att få till dom små fina knytena. Väl värt mödan dock för dom var riktigt goda! Wonton-deg hittar du i frysdisken, kanske inte i supermarketen men i alla fall i vår thai-affär hittade vi degen. :)

2 pkt wonton
500 g malet kött
1 kg lök, finhackad
4 st vitlöksklyftor, finhackade
chili enligt smak, finhackad
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk mald koriander
1 dl olja

Hacka lök, vitlök och chili fint.

Bryn köttet i olja på hög värme. Blanda och bearbeta köttet, så att resultatet blir mycket finkornigt. Bryn inte för länge, så att köttet blir för torrt.

Tillsätt vitlök, chili, koriander och salt. Fräs ca 3 minuter. Blanda ordentligt.

Tillsätt löken, blanda ordentligt och stäng av plattan. Trixet är att löken skall vara nästan helt rå.

Fyll wonton arken med lite fyllning. Nyp ihop till små knyten, som sedan ångkokas.

Pensla ånginlägget och rada knytena så att de inte rör vid varandra. Ångkoka i ca 30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar