torsdag 12 januari 2017

Currygryta med kyckling och kardemumma

"Bjud på indiskt" kom emot mig en dag när jag satt och bläddrade i en gammal Allers-tidning. Why not - tänkte jag och kollade ingredienserna, kycklingfiléer låg och väntade i kylen och även övriga ingredienser fanns att tillgå.


400 g färsk kycklingfilé (helst lårfilé men själv använde jag bröstfilé)
2 msk olja till stekning
salt och peppar
1 msk curry
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk malda korianderfrön
1 1/2 msk gurkmeja
25 g smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 tsk flytande honung
1 dl turkisk yoghurt
2 dl vispgrädde

Servering:
färsk koriander
ris och sallad

Hetta upp en gryta eller stekpanna med lock med 2 msk olja. Salta och peppra kycklingen och stek tills den har fått fin färg runt om.

Blanda alla de torra kryddorna och pudra över kycklingen. Tillsätt smöret i pannan och låt allt fräsa i 2 - 3 minuter.

Skiva löken och vitlöken och tillsätt i pannan. Fräs ytterligare ett par minuter tills löken har mjuknat..

Ringa över honungen och tillsätt yoghurten och grädden. Låt allt koka på låg värme i ca 20 minuter. Smakerna kommer fram bättre om grytan får stå och puttra på låg värme.

Garnera med koriander. Servera med ris och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar