lördag 28 januari 2017

Menemen- Turkisk äggrätt

Inspirationen till den här rätten kommer igen en gång från Zeinas blogg. Perfekt frukost en lördag eller söndag när man vill unna sig lite extra. Vi fick lite ändra i Zeinas recept så återger här hur vi gjorde.


2-3 portioner
1 gul lök
1 gul paprika
1-2 st chili
1 burk krossad tomat
4-5 st ägg
1 tsk spiskummin
Salt & peppar
Olja till stekning

Garnering:
Torkad persilja
Finhackad scharlottenlök

Servering:
Bröd

Hacka lök, chili och paprika. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken glansig. Vänd i paprika och chili. Stek lite till under omrörning. Vänd i krossad tomat, stek under omrörning. Krydda med salt, peppar och spiskummin. Låt såsen sjuda långsamt i ca 10 min. Gör 4-5 gropar i såsen och kläck försiktigt i äggen.

Låt stekas långsamt tills äggen stelnar. Lägg ett lock på stekpannan så stelnar äggen snabbare. Du kan även röra runt allting så får du äggröra istället. Strö lite salt och peppar på äggen. Garnera och servera med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar