onsdag 29 mars 2017

"Berusad kyckling"

Det här är ett recept jag bongat från bloggen Sillä Sipuli. Banan hade jag inte hemma för tillfället så det fick jag helt enkelt lämna bort. Tequilan gav en intressant smak till denna rätt.  


1 dl russin
½ dl sherry
1 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
2 msk olja
8 kycklingklubbor
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 surt äppel, t.ex. Granny Smith
1 dl mandel 
1½  dl stark hönsbuljong
1 dl tequila
Ev. färska örter till garnering

Börja med att lägga russinen i en skål och häll över sherry. Låt stå och svälla


Skala och finhacka löken
Skala äpplet, ta bort kärnhuset och tärna.
Grovhacka mandeln.

Lätt mjöl på en djup tallrik. Blanda in salt och svartpeppar. Värm 1 1/2 msk olja i en stekpanna. Sväng kycklingklubborna i vetemjölet och bryn dem i stekpannan på båda sidor. Lägg på ett hushållspapper för att rinna av. 


Värm upp resten av oljan i stekpanna. Tillsätt lök och bryn i ca 2 minuter. Tillsätt äppeltärningar och mande. Rör om och låt steka i ca 3 minuter. 


Tillsätt russinen och även kycklingklubborna.

Häll i hönsbuljong och tequila. 


Täck pannan med ett lock och låt puttra i ca 15 minuter, ta bort locket och fortsätt puttra i ca 10 minuter eller tills hälften av buljongen har kokat bort. Kolla att kycklingen är genomstekt, om inte så fortsätt att koka en stund. Strö till sist över lite färska örter innan servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar