söndag 10 juni 2018

Rabarbermjöd

Det här receptet hittade jag redan i höstas men då var rabarbersäsongen förbi och jag hade inte satt några rabarber i frysen. Nu när rabarbersäsongen är som bäst så plockade jag fram receptet. Här hittar ni originalreceptet.


1 kg rabarber
4 liter vatten
2 vaniljstänger
4 stjärnanis
6 dl socker
en ärtstor bit färsk jäst

Skär rabarbern i bitar och lägg dem i en stor kastrull. Tillsätt vattnet, de halverade vaniljstängerna och stjärnanisen. Koka upp och låt småkoka i ca 15 minuter.


Sila bort rabarbern och kryddorna. Tillsätt socker och rör om tills sockret har löst upp sig. Vänta tills vätskan är rumstempererad. Blanda jästen i vätskan och rör om noggrant.

Låt kastrullen med locket på stå i rumstemperatur till följande dag. Lägg en tsk socker i varje flaska och häll på mjöden. Skruva inte på korken för hårt. Ställ flaskorna i kylskåpet. Mjöden är färdig efter ca 1 vecka.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar