söndag 24 juni 2018

Rödbetssallad

Har aldrig tidigare tänkt att man kan kombinera rödbetor och dijonsenap så när jag såg det här receptet på Toves kök -blogg var det liksom ett måste att prova. Enkel att göra, det som tog tid var att koka rödbetorna. :)


500 g färska rödbetor
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
2 tsk dijonsenap
½ tsk örtsalt
1 krm grovmalen svartpeppar
½ tsk torkad dill

Tvätta rödbetorna ordentligt men låt skalet vara kvar. Koka dem i vatten tills de är mjuka med lite motstånd kvar i mitten. Hur lång tid det tar beror på hur stora rödbetorna är. Känn med en provsticka. Låt dem svalna. 



Skala rödbetorna och riv dem grovt. Lägg dem i en skål. Vispa ihop resterande ingredienser till en dressing. Blanda den med rödbetorna. Ställ dem kallt i minst 1 timma innan servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar