fredag 22 juni 2018

Rabarberpaj med smak av kanel



Botten:
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk matsoda
1 tsk vaniljsocker
125 g smält smör

1 dl turkisk yoghurt
1 ägg

Fyllning:
6 dl rabarber, skurna i bitar
200 g gräddfil
1 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker

På ytan:
1/3 av smuldegen
kanel


Mät upp de torra ingredienserna för pajbottnet i en skål, tillsätt det smälta smöret och blanda till en smulig massa. Lägg 1/3 av smuldegen i en annan skål - du behöver den i ett senare skede.

I de 2/3 av smuldegen som är kvar tillsätter du 1 dl naturell yoghurt och 1 ägg. Bred ut degen i en pajform med höga kanter

Skala och skär rabarbern i små bitar. Lägg rabarbern på pajbottnet.


Blanda fyllningens gräddfil, ägg, socker och vaniljsocker till en jämn smet och häll den över rabarbern.

Strö till slut 1/3 smuldeg över pajen och till slut strör man över kanel i önskad mängd.

Själv glömde jag bort kanelen och 2 minuter efter att jag satt pajen i ugnen fick jag öppna ugnsluckan och strö över kanelen. :)

Grädda i 175C ugn ca 45 minuter eller till ytan fått fin färg och pajen är genomgräddad.

Låt pajen svalna innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar