onsdag 27 augusti 2014

Batatsoppa

I en gammal Maku-tidning hittade jag det här receptet. Å eftersom det stod soppa på menyn så passade det utmärkt att prova ett nytt recept. :)


4 portioner

600 g batat
2 lökar
2 klyftor vitlök
2 msk olja
1 brk (400 g) krossade tomater
3 dl vatten
2 msk soijasås
2 tärningar grönsaksbuljong
2 lagerblad
2 tsk curry
2 tsk socker
1/2 tsk svartpeppar
en nypa kanel och kardemumma
2 dl grädde
2 msk citronsaft
1 dl finhackad koriander

Skala och tärna bataten, hacka löken och vitlöken. Hetta upp oljan i en kastrull och bryn grönsakerna.

Tillsätt burken med krossade tomater, vatten soijasås, buljongtärningar samt kryddor. Låt koka under lock på svag värme tills bataten är mjuk.

Mixa soppan till en slät massa och tillsätt grädde och citronsaft. Smaka av och tillsätt vid behov mera salt. Värm upp soppan på nytt och tillsätt den finhackade koriandern.

Vi åt soppan med ett par matskedar grynost och nybakad focaccia. Mumsfilibabba!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar