fredag 8 augusti 2014

Rabarberpaj

Ett mycket "klassiskt" recept skulle jag vilja påstå. Här kan man använda sig av vilka bär som helst. Första gången som jag bakade det här med rabarber.


Deg:
150 g smör
1 dl socker
1 ägg
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
3-4 dl rabarber i bitar


1 dl socker
2 dl kvark
1 ägg
1-2 tsk vaniljsocker

Vispa smör och socker vitt och pösigt, knäck i ägget och fortsätt vispa. Blanda havregryn, vetemjöl och bakpulver. Rör in detta i smeten.

Smörj en pajform och bred ut smeten i formen. Lägg på rabarber.


Blanda ihop socker, kvark, ägg och vaniljsocker och häll smeten ovanpå rabarbern.


Grädda i 200 grader ca 1/2 timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar