fredag 8 augusti 2014

Nattjästa frallor

Det har varit tyst på bloggen hela sommaren... Nu är det dags att börja uppdatera och visa lite vad vi sysslat med under blogg-pausen... Dessa bröd bakades tidigare i somras - nattjästa såklart! ;) Ett recept från Tasteline.


25 g jäst
3 dl kallt vatten
1 msk olja
1 tsk salt
1 msk socker
ca 8 dl vetemjöl special

Lös jästen i vattnet i en bunke. Rör i resterande ingredienser. Arbeta ihop till en deg och gör bullar. Låt dom jäsa över natten i kylen. Ta fram bullarna och sätt ugnen på 250 grader. Låt bullarna jäsa medans ugnen blir varm. Grädda i ca 10 min. Om man vill att bullarna ska få en mjuk skorpa så är det bara att pensla bullarna med lite vatten direkt när dom kommer ur ugnen och lägga över en bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar