fredag 15 augusti 2014

Myslibröd

Efter att ha smakat myslibrödet från Lidl så började jag och dottern i huset fundera på att baka eget myslibröd. Mysli köpte vi hem redan tidigare i somras men så slog hettan till och allt vad bakning heter undveks... Nu med sista semesterveckan på gång och vädret en aning svalare var det dags att gå från tanke till handling. Receptet ger två bröd.


1 påse torrjäst
2 tsk salt
2 msk honung
3 dl mysli
ca 10 dl semlemjöl
1/2 dl olja
5 dl vatten

Blanda torrjäst, salt, honung, mysli och olja i en skål. Värm vattnet till ca 42 grader. Häll vattnet över ingredienserna i skålen. Knåda in mjöl lite i taget tills du har en fin deg som lätt lossnar från bunkens kanter. Låt jäsa under duk, eller i mikrovågsugnen som vi gör hos oss, till dubbel storlek.

Utbakat och redo för jäsning medan ugnen värms.
Baka ut degen till två bröd. Själv har jag blivit barnsligt förtjust i att jäsa bröden i dessa ovala bakformer. Så enkelt med ett bakplåtspapper i formen... Låt jäsa medan du värmer ugnen till 200 grader. Grädda i ca 35 minuter.

Två fina bröd :)

Riktigt gott bröd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar