torsdag 21 augusti 2014

Salladsdressing

Nu skall jag dela med mig ett recept på någonting som är mycket enkelt att göra och som smakar så mycket bättre än alla köpta salladsdressingar. Bara att mäta upp ingredienserna och mixa ihop. Slurp! Receptet har jag någon gång i världen bongat på internet - har tyvärr ingen närmare adress, var jag hittat det.


1 äggula
1 tsk äppelvinäger
1 msk senap (Åländsk hemsenap använde vi... men vilken senap som helst passar förstås)
1/2 dl ketschup
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 msk socker
3 stora krossade klyftor vitlök
1,5 dl rypsolja
kallt vatten ett par deciliter eller så mycket att du får dressingen så tjock eller tunn som du vill ha den, vi använde 2-3 dl

Börja med att mäta upp alla ingredienser förutom rypsolja och vatten i en mixer. Mixa ett par sekunder och häll därefter i olja i en smal stråle medan du fortsätter mixa (eller vispa om du använder dig av visp). Nu tjocknar blandningen och blir mera majonnäs-liknande i konsistensen. Nu blandar du i kallt vatten så att du får den konsistens du vill på din salladsdressing. Häll upp på flaska och njut till en fräsch sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar