torsdag 28 maj 2015

Baconbiffar i senapssås


Ibland har det sina fördelar med en kamera i telefonen... Som den gången jag satt i ett väntrum och lite förstrött bläddrade i en tidning, när ögonen föll på det här receptet - fram med telefonen och "klick" så var receptet sparat. :) Är inte riktigt säker men tror att det var en Allas-tidning jag satt och bläddrade i. Hur som helst, det här var riktigt gott och sardellerna i köttfärssmeten gav en intressant smak.

Biffar:
3/4 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk
4 sardeller
500 g blandfärs
1 ägg
1 1/2 dl finhackad bladpersilja
1 tsk salt
Peppar
1 pkt bacon
smör till stekning

Sås:
3 dl grädde
1 msk svensk senap
1 msk fransk senap
2 tsk kalvfond
1/2 dl vatten
salt och peppar


Blanda ströbröd och mjölk och låt stå en stund. Under tiden kan du finhacka sardellerna. Blanda färsen med ströbrödsblandningen och sardellerna. Tillsätt ägget och den finhackade persiljan. Salta och peppra efter egen smak.

Forma till biffar och snurra baconskivorna runt biffarna. Stek i stekpanna så baconet får lite färg.

Lägg över biffarna i en ugnsfast form.


Tillsätt grädden, svensk och fransk senap, kalvfond och vatten i stekpannan. Koka ihop i någon minut och smaka av med salt och peppar.

Häll såsen över biffarna och efterstek dem i 225C 10-15 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar