tisdag 5 maj 2015

Kycklingpasta


Det är lite "man tager vad man haver" över den här rätten som vi åt till middag idag. Hittade en liten påse med kantareller i frysen och 2 bitar kycklingfilé. På bordet stod en kruka färsk basilika som väntade på att användas. Sagt och gjort - pasta på menyn!

Börja med att steka upp kantarellerna i en liten klick smör. Krydda med endast salt och vitpeppar. Lägg de stekta kantarellerna i en skål och vänta.

Dela de 2 bitarna kycklingfilé i mindre bitar (tärningsstora) och stek i samma panna som du tidigare stekte kantarellerna. Salta och peppra.

När kycklingen känns genomstekt lägger du tillbaka kantarellerna i pannan och häller på en burk med smaksatt matgrädde (pepparost-matgrädde hos oss idag).


Vidare la jag i ett par matskedar finhackade soltorkade tomater. Låt puttra en stund så att det blir en krämig massa.

Under tiden kokar du pastan i saltat vatten.

När pastan är klar blandar du alltsammans i en stor skål tillsammans med finhackad färsk basilika. Klart att serveras, eventuellt med riven parmesanost. Enkelt, snabbt och riktigt gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar